Top 10 (og lidt til) over hestetrænere der baserer sig på positiv forstærkning.

Listen til de dem, der er nysgerrige på positiv forstærkning og gerne vil vide mere eller dem som har besluttet sig for, at det er vejen at gå, men som savner inspiration, støtte og nogen at læne sig op ad. Listen er ikke prioriteret, dvs. de er alle gode og jeg vil så nødigt rangliste dem.

Når man starter ud med positiv forstærkning, render man hurtigt ind i nogle udfordringer og tvivl. Særligt hvis det drejer sig om hestetræning og ISÆR, hvis man er hestetræner, der anvender positiv forstærkning i Danmark. Der findes kun en dansker på listen. Jeg kan ikke finde nogen andre danskere, der kan komme med på denne liste.

Dette er en liste over hestetrænere, der træner (næsten) udelukkende med positiv forstærkning og som baserer sig på videnskaben. Dem findes der heldigvis mange af. De er alle inspirerende og imponerende dygtige og de deler gerne ud af viden og inspiration. Det er også typisk trænere, der bekender sig til LIMA Least Intrusive Minimal Aversive, som er en etisk tilgang til dyretræning. Jeg kan kun anbefale at følge dem alle.

Listen her er hestetrænere. Derfor mangler nogle af de helt store kanoner indenfor positiv forstærkning. Det er fordi de ofte træner alle mulige dyr eller en anden art, som f.eks. hunde, fisk, fugle, elefanter, geder osv eller fordi de primært er teoretisk funderet. F.eks. Karen Pryor, Ken Ramirez, Eileenanddogs, Susan Friedman fra BehaviorWorks, Karolina Westlund, Jesús Rosales-Ruiz, Mary Hunter fra StaleCheerios osv. osv. Jeg laver snart en liste med dem også, for de sætter retningslinjerne indenfor al dyretræning og de er mindst lige så interessante set fra et hestetrænerperspektiv, som dem jeg nævner nu.

De fleste af dem kan følges på Facebook og Instagram og har et website også. Her følger primært links til Facebook.

https://www.facebook.com/ClickerTrainingHorses/

https://www.facebook.com/fairhorsemanship/

https://www.facebook.com/thewillingequine/

https://www.facebook.com/motionclick/

https://www.facebook.com/terranovatrainingcenter/

https://www.facebook.com/Equine-Clicker-Training-Katie-Bartlett-191117310919760/

https://www.facebook.com/positive.reinforcement.training/

https://www.facebook.com/connectiontraining/

https://www.facebook.com/brighterequines/

https://www.facebook.com/equinecoachonline/

https://www.facebook.com/equinebehaviorist/

https://www.facebook.com/clickertraining.ca/

https://www.facebook.com/Hesteforstand/

Alexandra Kurland kommer vi ikke udenom og det vil vi helt sikkert heller ikke. Hun var en af de første og er en af de største. Søg på hendes navn på Facebook. Så vidt jeg ved har TheClickerCenter ikke en Facebookside: https://www.theclickercenter.com/ . Hun har også en god podcast sammen med Dominique Day, hvor de taler med andre meget spændende trænere om meget nørdede ting og sager: equiosity.com . Og her er en gruppe, der kun beskæftiger sig med Alexandra Kulands træning: https://www.facebook.com/groups/177572555678488/

Grupper som du er nødt til at være medlem af, hvis du elsker positiv forstærkning

EmpoweredEquestrians på Facebook er en gruppe under EmpoweredEquines. Jessica Gonzalez er admin i denne gruppe. Hun er, ligesom de andrenævnte trænere, meget dygtig og hun har også skrevet en bog der hedder: “Equine Empowerment: A Guide to Positive Reinforcement Training“. Gruppen er kun for folk, der træner med positiv forstærkning og den handler primært om hestetræning. Herinde er et trygt sted for os, der træner med positiv forstærkning, hvor vi ikke behøver at forsvare vores perspektiv, men hvor vi kan gå i dybden og nørde sammen. Jeg er sikker på, at du også gerne må være med, hvis du bare ønsker at finde ud af, hvad der sker indenfor dette område.
https://www.facebook.com/groups/EmpoweredEquestrians/

EmpoweredEquines: https://www.facebook.com/EmpoweredEquestrians/

R+ For Equines: https://www.facebook.com/Rplus4Equines/

Skriv kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.