Getting Behaviour kursus afsluttet

Getting Behaviour – The Foundations of Animal Training hedder kurset. For lang tid siden fulgte jeg kurset i fællesskab med de andre kursister. Der blev udgivet et nyt emne ca hver eller hver anden uge. Det er et online kursus og jeg markerede nogle emner, jeg ville vende tilbage til. Det blev så nu, næsten et år efter jeg startede på det og jeg endte med at gennemgå alt materialet en gang til. Jeg kunne sagtens tage en tur mere eller to gennem kurset. Der er så mange detaljer og spændende vinkler, som jeg har lyst til at dykke ned i. Men jeg er i gang med et andet kursus Advanced Animal Training, så jeg er nødt til at prioritere.. pokkers.. jeg kan ellers bedst lide, når jeg kan få det hele og ikke skal begrænse mig.

Med min hestetræningskonsulentuddannelse i rygsækken, troede jeg, at kurset måske ville være lidt for grundlæggende for mig, men det var det på ingen måde. Alle – både begyndere og øvede trænere vil få en masse ud af dette kursus.

Kurset er en øjenåbner, som Karolinas kurser typisk er. Man skal ikke tage hendes kurser, hvis man ikke er parat til, at ændre sit syn på dyr, mennesker, træning osv. Eller sagt på en anden måde: hvis du tør at udfordre din viden om dyr, adfærd og træning og blive stjerne-klog, så skal du tage alle Karolinas kurser. Du vil også møde en masse andre passionerede dyretrænere, som du kan dele erfaringer, ideer, spørgsmål osv. med.

Certifikat_udklip

Find mere om kurset her. Det kan godt være at linket bliver ændret med tiden. Prøv websiden her og find det bland Karolinas kurser, hvis det andet link ikke virker mere.

Kurset er på Engelsk og det er ca 10 uger langt. Man har adgang til alt materialet i et år og man kan downloade lydfiler af hele kurset til sin maskine, hvis man ønsker at lytte til dem efter det år er gået eller hvis man bare gerne vil lytte til spændende emner, mens man er på farten eller går og ordner have.

Hvis man skal have det optimale ud af kurset, skal man nok regne med at bruge en del tid på det. Der er mange informationer, som heldigvis bliver præsenteret i en let og overskuelig form: micro learning – dvs. en masse korte videoer med gode forklaringer og videoer fra forskellige trænere, som demonstrerer emnerne.

Kurset bygger naturligvis på forskellige videnskabelige retninger og drejer sig om hvordan man kan forstå adfærd og hvordan man kan få adfærd til at opstå – fra de mere simple adfærdstyper til de mere komplekse. Der bliver præsenteret nogle træningsteknikker, så som targeting, capturing, luring, shaping osv. Teknikker, der på forskellige måder kan anvendes til træning af adfærd med alle dyr. Der er også viden om, hvordan man planlægger træningsforløb, skriver logbøger mv. Derudover berør kurset emner som: Loopy Training, ABC (Anteceedent, Behaviour, Consequence), Emotions og meget mere. Og der er selvfølgelig praktiske øvelser, som man kan lave med sit dyr og mulighed for en masse diskussioner med Karolina og alle de andre studerende på kurset. Jeg har fået en masse kontakter via kurset.

Når jeg er færdig med Advanced Animal training kurset, som vel snart bliver udbudt på hendes webside, skal jeg helt sikkert med på et nyt kursus, hun er ved at udvikle. Det kommer til at handle om, hvordan man håndterer problemadfærd. Jeg glæder mig allerede! De her kurser er al tiden og pengene værd. Jeg kan faktisk overhovedet ikke få nok.

… det kan mine dyr forresten heller ikke. De er vilde med min nye viden og etiske tilgang til dyretræning. Sovs står og kalder på mig, hvis jeg har “glemt” ham et par dage og Felix opsøger mig aktivt, når han synes, at nu må det da ved at være tid til det der træning eller til bare at være sammen. Det plejer ellers at være Jonas han holder sig til, fordi Jonas cykler ture med ham.

Skriv kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.