Om

Jeg vil gerne vide så meget som muligt om heste og jeg har brug for et sted til at samle den viden og de erfaringer, jeg gør mig henad vejen. Bloggen her er min logbog/dagbog.

Lige for tiden er det indlæring og adfærd, der interesserer mig mest. Men hvorfor egentlig?

Jeg tror på, at med viden om hestens natur vil jeg være i stand til at være sammen med hesten på hestens betingelser. Hvis jeg lærer hestens natur bedre at kende, vil jeg være i stand til at forstå, hvorfor den gør, som den gør og jeg vil bedre kunne løse de adfærdsmæssige problemer, der måtte opstå eller forebygge dem. Samtidig vil det være nemmere for mig, at handle på en måde, der gør det nemmere for hesten at forstå mig!

Jeg vil være i stand til at komme af med en masse myter og fordomme omkring hesten og se på hesten, som den er og ikke som jeg ønsker, at den skal være eller gætter mig frem til, at den er. I sidste ende vil det øge såvel hestens som min egen velfærd og jeg vil, som den primære ansvarlige for forholdet, kunne agere etisk forsvarligt.

Manglende viden fører til, at vi misforstår og måske gør skade på hesten (fysisk og/eller psykisk) og forringer dens velfærd, fordi vi tolker ud fra vores eget ståsted som menneske og rovdyr og dermed misfortolker/misforstår hesten som bytte- og flugtdyr. Dvs. vi handler efter bedste overbevisning og i bedste mening, som desværre uden tilstrækkelig viden, kan være helt forkert.

De informationer jeg finder rundt omkring samler jeg her, så jeg kan danne og holde et overblik over de emner, jeg kommer omkring.

Jeg forsøger som udgangspunkt at forholde mig så neutralt som muligt til de forskellige emner. Jeg ønsker ikke at afvise noget, før jeg har sat mig ordentligt ind i, hvad det drejer sig om. Det er min oplevelse at mennesker (inklusiv mig selv) ofte danner en mening og diskuterer på et svagt vidensgrundlag. Det synes jeg er uhensigtsmæssigt og ærgerligt, da det forhindrer at viden og erfaring kan deles og udvikles i sund dialog.

Jeg bor på sydsjælland med mine 3 børn og mand. Jeg er uddannet Hestetræningskonsulent og cand.it. Til dagligt arbejder jeg som User Experience Researcher i et IT firma.

Reklamer

2 thoughts on “Om

Add yours

Skriv kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: