Bog: Bomtræning – tips, tricks og masser af øvelser

Det her er en nørdebog om bomtræning!

BomtræningJeg har læst ca. halvdelen og har skimmet resten og den er virkelig lækker. Ikke alene er Pauline rigtig god til at beskrive øvelserne med ord og forklare, hvorfor de er gode, hun er også eminent til at illustrere dem. Hun beskriver, hvordan hestens syn fungerer og hvad man kan gøre, for at gøre banen tydelig for hesten og hun har et afsnit om bevægelse og biomekanik i bomtræning. Illustrationerne er en stor fordel.

Der er virkelig mange spændende bomøvelser og mange variationer – dvs. forskellige måder at bruge samme opsætning på. Øvelserne er fordelt på kategorier, f.eks. øvelser der giver god motion (body pump), øvelser der styrker motorikken (fysio) og øvelser der styrker dressur og gangarter. Derudover har hver øvelse stjerner i forhold til, hvad den træner mest og mindst: musker, balance, aktivering af ledvæsker, hjernekoordination, over- og underlinje og knæ. Øvelserne kan laves enten fra jorden eller i ridning.

Hvis man savner inspiration og viden om bomtræning, så skyder man ikke forbi ved at købe den her bog. Den skal have en æresplads på hylden sammen med de andre yndlingshestebøger! 🙂

Den kan bestilles her: http://horseconsult.com/shop

(Der har været lidt problemer med linket. Den side man tidligere kunne bestille bogen fra, findes ikke mere. Derfor har jeg opdateret med et nyt link, som meget gerne skulle virke. Giv endelig lyd, hvis der er problemer med det.)

Preston, Pauline (2014): Bomtræning- tips, tricks og masser af øvelser.

One thought on “Bog: Bomtræning – tips, tricks og masser af øvelser

Skriv kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.