Sadler

IMG_4061(næsten) Hjemvendt fra Hirtshals!

I snart et år har jeg rejst fra sydsjælland til Hirtshals en gang om måneden kun med det formål at blive klogere på heste. Indtil videre har det handlet om adfærd, indlæring i teori og i praksis, gymnastisering fra jorden, anatomi og biomekanik og sygdomslære. 10 weekendkurser og to skriftlige opgaver er det blevet til indtil videre. Denne 11. weekend har handlet om sadler.

Sadelmager Kit Hansen stod for kurset. Hendes hjemmeside kan findes her. Info om uddannelsen findes her. Uddannelsen har ændret navn fra Hestevelfærdsrådgiver til Hestetræningskonsulent. Indholdet er stort set det samme.

IMG_4079Det er fantastisk at lære nyt! Det er også overvældende. Hvor er der dog meget, jeg ikke ved. Nu er jeg blevet lidt klogere på sadler, selvom jeg selvfølgelig kun har skrabet overfladen!

Vi har lært om sadelbomme lavet af forskellige materialer og hvilke kvaliteter materialerne har. Kit har forklaret og vist, hvordan man kan undersøge om bommen passer til hesten. Hvad er det, man skal kigge efter og hvilke kompromisser, er man nogle gange nødt til at indgå? Hvordan finder man den bedste sadel og hvor ofte eller i hvilke situationer giver det mening at ringe eller sadelmageren?

IMG_4075Der er også blevet splittet et par sadler ad og pillet ved forskellige former for fyld. Derudover har det handlet om gjorde, underlag m.m.

Vi har prøvet forskellige bomme på heste og set sadler ‘in action’ for at demonstrere, hvordan sadler med forskellige typer bomme og fyld påvirker hestens bevægelse og hvor afgørende det er, at sadlen passer til den pågældende hests krop.

IMG_4085Meget spændende, meget omfattende og betydningsfuldt område.

Sommeren var forresten kommet til Hirtshals! Sol sol og atter sol hele weekenden! 🙂

One thought on “Sadler

Skriv kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.